Hulp in het gezin
Heeft u advies of hulp nodig in uw gezin? Stichting Hulst voor Elkaar helpt u op allerlei terreinen: van vragen over opvoeding van baby's tot jongvolwassenen. Van problematiek rondom het opgroeien lichamelijk of geestelijk, maar ook gedragsmatig zoals gedragsproblemen of verslavingen bij een kind. Stichting Hulst voor Elkaar geeft voorlichting over verschillende thema's, zowel aan u als opvoeder als ook op scholen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan thema's als geld, seks of omgaan met social media.
We helpen uw kind, maar ook als ouders kunt u problemen hebben waarbij u hulp nodig heeft. Denk aan:
- Problemen rondom geldzaken
- Pychische instabiliteit
- Verslaving
- Echtscheiding
- Geweld
Hulpverlening
Wanneer er problemen zijn waarbij u een begeleidingstraject in gaat, dan starten we bij de basis. We proberen met zo min mogelijk verschillende hulpverleners in het gezin te werken. Het kan dan zijn dat er een collega van het algemeen maatschappelijk werk met u als ouder en verzorger meekijkt om u te helpen bij persoonlijke hulpvragen of schulden. Het kan ook zijn dat uw kind begeleid wordt door het schoolmaatschappelijk werk. Soms is er ondersteuning nodig voor één gezinslid en in andere gevallen bieden we hulp aan het hele gezin: gezinscoaching. We maken gebruik van de kennis en ervaring van ons netwerk. Zo maken we uw zorg op maat. Het is in ieder geval van belang dat er een goed overzicht van de zorgvragen die er liggen en dat er voor één gezin, één zorgplan komt en één hulpverlener aanspreekpunt is. Vaak is dit iemand van Stichting Hulst voor Elkaar, maar we werken uiteraard nauw samen met andere organisaties in de zorg.
Netwerkberaad
Naast hulpverlening vanuit zorginstanties is soms ook goed mogelijk om hulp te vragen in uw omgeving. Denk aan familie en kennissen. Het komt ook voor dat we hen betrekken bij het zorgplan voor het gezin. Lees meer hierover op netwerkoverleg en familienetwerkberaad.
Aanvraag WMO of Jeugdwet
Als er een aanvraag gedaan moet worden voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) voor financiële steun of hulpmiddelen of een aanvraag voor de Jeugdwet, dan helpen wij ook daarbij. Lees meer over het doen van een zorgaanvraag.
Neem contact op
Indien u gebruik wilt maken van ons advies en ondersteuning in uw gezin, aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag! Maak een afspraak via het algemene nummer 0114 – 684 700 of vul het contactformulier in, dan nemen we contact met u op. Ontstaat er een crisis buiten deze kantooruren waarbij u acuut hulp nodig heeft? Neem dan contact op met de crisisdienst. Ook dan staan we voor u klaar.